L’AUTOMATITZACIÓ DEL TRANSPORT DE MERCADERIES

Entrevista del diari Ara a Joan Matutano (Promaut):

Les empreses catalanes Promaut i Mcrit han desenvolupat un nou hardware que ajudarà a automatitzar el transport de mercaderies des de les fàbriques, i afavorir l’ús de les xarxes ferroviàries. Es tracta d’un projecte de la línia Nuclis de Recerca Industrial i de Desenvolupament Experimental d’ACCIÓ que compta amb un pressupost de més de 220.000 euros.

Joan Matutano, Director General de Promaut, explica que “les fàbriques estan ja molt automatitzades, però vam observar que la logística entre fàbriques i usuaris no ho està tant: es comenten errors de manipulació, cops i traçabilitat”. Aquests inconvenients es poden evitar amb l’automatització de la logística. El projecte aposta pel transport ferroviari per “reduir costos logístics, emissions mediambientals i temps d’espera”. Promaut i Mcrit estan en converses amb els principals fabricants d’automòbils i operadors ferroviaris per patentar aquesta solució.

Noticia complerta.

Comments are closed.